Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, çilekli, domates, kabak, kızartmalı, pasta, pileli, salatası

Pileli Börek, Çilekli Pasta, Kabak kızartmalı domates salatası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pileli Börek, Çilekli Pasta, Kabak kızartmalı domates salatası






Pileli Börek

Malzemeler: 4 adet yufka
Harç için: 1,5 su bardağı süt, 1 adet yumurta, yarım çay bardağı zeytinyağı
İç malzemesi: 200 gr beyaz peynir, 5-10 dal doğranmış maydanoz
Yapılışı: 1 adet yufkayı fırın pişirme kâğıdının üzerine serin Hazırladığınız harç karışımını yufkanın üzerine bolca sürün Hazırladığınız peynir içini dörde ayırın Dörtte birini yufkanın üzerine her tarafına gelecek şekilde serpin Yufkayı her iki ucundan birbirine doğru büzün, ortadan kesmek suretiyle tepsiye yerleştirin (Böreğin ebadı tepsiye uzun gelecektir) Diğer yufkalarda da aynı işlemi uygulayın Kalan sütlü harcı tepsideki böreğin üzerine fırçayla sürün 200 C derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin Böreği hazırlayıp ertesi gün için pişirmeden buzdolabında bekletebilirsiniz




Çilekli Pasta
Malzemeler: 300 gr sauyer bisküvi, 1 su bardağı süt, yarım bardak süt, 300 gr çilek
Krema malzemeleri: 1 lt süt, 3 kahve fincanı un, 1 su bardağı toz şeker, 125 gr margarin, 1 paket vanilya
Yapılışı: Margarini tencerede eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun Sütü tencereye yavaş yavaş ilave edip, toz şekeri ekleyin Topaklanmaması için sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca bir iki dakika kadar daha pişirip ateşten alın Mikserin yüksek devrinde en az 5 dakika çırpın Sauyer bisküvileri, derin bir kaba koyduğunuz süte batırın Yarısını yuvarlak bir servis tabağına yine yuvarlak olacak şekilde bir sıra dizin Üzerine krema yayın Üzerine doğranmış çileği dizin Tekrardan süte batırılmış bisküvi dizip krema ile pastanın her tarafını kaplayın Üzerini çilekle süsleyip buzdolabında bekletip servis yapın






Kabak kızartmalı domates salatası
Malzemeler: 6-7 adet kabak, yuvarlak kesilip fırında kızartılmış, 5 adet domates, 4 adet salatalık, 1 baş kuru soğan, piyazlık (ay şeklinde) doğranmış, yarım demet maydanoz, 5-6 adet taze soğan, 1 limonun suyu, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Kabakları soyun, çok kalın olmayacak şekilde yuvarlak doğrayın Fırın tepsisine yayın Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip 230 C’lik fırında hafif kızarana kadar pişirin Diğer salata malzemelerini küçük küçük doğrayıp çoban salata gibi hazırlayarak karıştırın Servis tabağına yerleştirin Fırından çıkarttığınız kabakları salatanın etrafına dizin Limon, nar ekşisi, yağ ve tuzu karıştırıp servise yakın üzerine gezdirin Kızarmış kabakların salatanıza farklı bir lezzet kattığını göreceksiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.