Armutlu Milföy Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Armutlu Milföy TatlısıArmutlu Milföy Tatlısı Armutlu Milföy Tatlısı Tarifi - Armutlu Milföy Tatlısının Yapılışı - Armutlu Milföy Tatlısı Nasıl Yapılır Malzemeler: 4 yaprak milföy hamuru (dondurulmuş) 80 gr kızılcık reçeli (ya da kendi arzu ettiğiniz bir reçel)Tarçın 4 adet armut 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 1 adet yumurta Yapılışı: Milföy hamurlarını yan yana dizip çözülmeye bırakın Sonra unlanmış tezgahta her birinden 20×20 cm büyüklüğünde kare açın![]() Reçeli, bıçak ucu ile aldığınız tarçın ve limon kabuğu rendesi ile karıştırın Armutları soyun, ikiye kesin ve çekirdekli kısımlarını oyup çıkartın![]() Yarım armutların ortalarına bir miktar reçel koyup yanları birbirlerinin üzerilerine kapatın ve hamurların ortalarına oturtun ![]() Yumurtanın sarısı ile beyazını ayırın Hamurların kenarlarına yumurta akı sürüp armutların üzerine sarın![]() Hamura sardığınız armutları soğuk su ile çalkaladığınız fırın tepsisine yerleştirin Üzerlerine yumurta sansı sürün![]() Pişirme: 220° sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 15-20 dakika pişirin Limonlu dondurma ile servis yapın
|
|
|
|