![]() |
Sütlü Kadayıf |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü KadayıfSütlü Kadayıf Sütlü Kadayıf Tarifi - Sütlü Kadayıf Nasıl Yapılır - Sütlü Kadayıf Malzemeleri Malzemeler 750 gr tel kadayıf • 125 gr bitkisel margarin (eritilip ılıtılmış) • Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvı yağ İçi için; • 1/2 su bardağı ceviz içi • 1/2 su bardağı fındık içi • 1 su bardağı süt • 2 yemek kaşığı toz şeker Şerbeti için; • 4 su bardağı toz şeker • 6 su bardağı su Ayrıca; • File badem (Dilimlenmiş badem) Sütlü Kadayıfı Şerbeti hazırlamak için: 1- Su ve toz şekeri büyükçe bir tencereye aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Tel kadayıfı iyice didikleyerek parçalayın ![]() ![]() 3 İçini hazırlamak için; ceviz içi, fındık içi, süt ve toz şekeri derin bir kapta karıştırın ![]() 4- Bir büyük kahve fincanına 2 yemek kaşığı kadayıf koyun ![]() ![]() ![]() 5- Fincanı yağlanmış bir tepsiye ters çevirerek kadayıfı tepsiye yerleştirin ![]() ![]() 6- Kadayıfları 5 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında üzerleri iyice kızarıncaya kadar, en az 30 dakika kadar pişirin ![]() 7 Fırından çıkardığınız kadayıf toplarını daha sıcakken geniş bir spatula yardımıyla servis tabağına yerleştirin ![]() ![]() ![]() NOT: İsterseniz tatlıyı file bademle süsleyerek de servise sunabilirsiniz Afiye Olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|