![]() |
Çömlek Kebabı - Çömlek Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çömlek Kebabı - Çömlek Kebabı TarifiMalzemeler : 1 kg ![]() 3 çorba kaşığı margarin 30 adet arpacık soğanı 2 orta boy domates 2 adet patlıcan 3 adet dolmalık biber 1 defne yaprağı 1/2 bardak un 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı karabiber Tuz Hazırlanışı : Arpacık soğanlarının ve domateslerin kabuklarını soyun ve domatesleri küçük parçalara doğrayın ![]() ![]() ![]() Çömleğin kapatılması için küçük bir kabın içine koyduğunuz unu da su ile karıştırıp yoğurarak hamur durumuna getirin ve bir kenarda bekletin ![]() Elinizdeki malzemenin tamamını alacak boyda ve ağzı dar bir çömleğin içine, küçük parçalara doğranmış kuzu etini yerleştirin ![]() ![]() ![]() Daha sonra, 1/2 bardak su ilave edip çömleğin kapağını kapatın, çömlek ile kapak arasını da hamurla macun gibi sıva**** çömleği buğu çıkmaz hale getirin ![]() ![]() Bu yemeği şömine kenarında, açık havada odun ateşinin üzerinde, kızgın mangal küllerinde veya barbekünün sönmeye başlayan kömürleri arasında pişirebilirsiniz ![]() Pişme süresi sonunda çömleğin kapağını açın ve içindekileri servis tabağına boşaltın ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|