![]() |
SÜtlÜ Tatlilar - SÜtlÜ Tatlilar Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SÜtlÜ Tatlilar - SÜtlÜ Tatlilar TarifiSÜTLÜ TATLILAR SÜTLAÇ Malzemeler : (4 kişi için) 4 su bardağı Süt 1 Su bardağı Şeker 1 fincan kırıklı Beyaz Pirinç 1 silme kaşık Nişasta 1 silme kaşık Pirinç Unu bir tutam Tuz Hazırlanışı : 1 fincan pirinç, ½ su bardağı Su içinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır ![]() ![]() Başka bir tencerede 4 su bardağı Süt, bir bardak şeker, bir tutam tuz ve haşlanıp, ezilmiş pirinç karıştırılarak kaynatılır ![]() Yine ayrı küçük bir kapta, pirinç unu, nişasta birlikte su ile ezilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine dövülmüş badem, yeşil fıstık yada fındık konulabilir ![]() İsteğe göre, güveç kaplarına konulursa, fırına sürülerek üstü pişirilip, fırında sütlaç elde edilebilir ![]() TAVUK GÖĞSÜ Malzemeler : (4-6 kişi için) 4 su bardağı Süt Haşlanmış yarım Tavuğun yalnızca Göğüs Eti 1 kahve fincanı Pirinç Unu 1 kahve fincanı Nişasta 1 su bardağı Toz Şeker 1 fiske tuz Hazırlanışı : Haşlanmış yarım tavuğun göğüs etleri didiklenir ![]() ![]() ![]() ![]() 4 bardak süt kaynatılır ![]() ![]() ![]() Topaklanmaması için su ile ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımına, sütten bir kaç kaşık alınarak iyice sulandırılır ![]() ![]() Hepsinin üstüne şeker ilave edilir ![]() ![]() ![]() Üzerine arzuya göre pek çok şey konabilir ![]() ![]() SOSLU TAVUK GÖĞSÜ Malzemeler : (6 kişi için) 1 Kg Süt 1/3 paket Margarin 2 kahve fincanı Un 8 yemek kaşığı Şeker Vanilya yada Damla Sakızı Sosu için 4 yemek kaşığı Kakao 4 yemek kaşığı Pudra Şekeri 2 adet Yumurta Sarısı 50 gr ![]() Hazırlanışı : Yağı eritip unu yağın içinde kokusu çıkıp hafif pembeleşene kadar kavurun ![]() ![]() ![]() Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha ateşte tutup alın ![]() ![]() ![]() Servis kabına alıp soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta 50 gr ![]() ![]() ![]() Oldukça koyu bir sos elde edince yalancı tavuk göğsünün üzerini kaplayacak şekilde yayın ![]() ![]() YOĞURTLU TATLI Malzemeler : (4-6 kişi için) 300 gr Süzme Yoğurt 1 kutu Krema 1 paket Vanilya 3 yemek kaşığı Pudra Şekeri 2 adet Portakalın Suyu 200 gr Kayısı Marmeladı Süslemek İçin 15-20 adet Ceviz ve Çilek Hazırlanışı : Süzme Yoğurt, Krema, Pudra Şekeri ve Vanilyayı 5 yemek kaşığı Portakal Suyuna karıştırın ![]() Bu karışımı servis kaselerine boşaltın ![]() ![]() Ayırdığınız marmeladı 2 yemek kaşığı marmeladı portakal suyu ile karıştırın ![]() ![]() Kayısı Marmeladı yerine kayısılı dondurma ve 2 yemek kaşığı Bal kullanılabilir ![]() LİMONLU MUHALLEBİ Malzemeler : (2 kişi için) 1½ su bardağı Süt ½ su bardağı Toz Şeker 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı pirinç unu 1 yemek kaşığı Mısır Nişastası 1 su bardağı Limon Suyu 1 adet Limonun rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı : Sütü, tozşeker ile birlikte tencereye alın ![]() ![]() ![]() Bu malzemeyi de ocaktaki süte yavaş yavaş katın ![]() ![]() ![]() Muhallebi kıvamına geldiğinde limon kabuğunu ekleyin ![]() ![]() ![]() Limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın ![]() Su Muhallebisi Malzemeler : 1 litre süt ![]() 1 çay kaşığı tuz ![]() 1 su bardağı toz şeker ![]() 2 çay bardağı nişasta ![]() Süslemek için : Pudra şekeri Vişne taneleri Hazırlanışı : Sütü tencereye koyarak kısık ateşte kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|