Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifi, tatlılar

Tatlılar Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlılar Tarifi



Tatlılar

Meyveli Puding

Malzemeler:
1poşet Dr Oetker Vanilinli Puding
3,5 su bardağı süt
200 g taze mevsim meyveleri
1 poşet Dr Oetker Tart Jölesi

Hazırlanışı:
1 poşet vanilinli pudingi sütle 2-3 dakika kaynatarak pişirin Kaselerin yarısına kadar doldurun ve iyice soğumasını bekleyin Meyveleri uygun boyutlarda doğrayıp pudinglerin üzerine dizin Bir poşet tart jölesini tarifine göre hazırlayın 1 dakika soğutun ve meyvelerin üzerini kaplayın İyice soğuduktan sonra servis yapın

Prenses Tatlısı

Malzemeler:
2 poşet DrOetker İrmik Tatlısı
5 su bardağı süt
50 g margarin
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket etimek (125 g)
1 poşet Dr Oetker Portakal Aromalı Frutti
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı hindistancevizi

Hazırlanışı:
2 poşet irmik tatlısını 5 su bardağı süt ile orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başladığında 50 g margarin ve portakal kabuğu rendesini ekleyip 5 dakika daha kaynatın

Dikdörtgen bir kalıba 6 adet etimeği tek sıra halinde dizin 1 yemek kaşığı portakal aromalı fruttiyi 1 su bardağı suyun içinde eritin Bu karışımın yarısıyla dizdiğiniz etimekleri ıslatın Üzerine sıcak irmik tatlısının yarısını döküp yayın Aynı şekilde ikinci kat etimeği dizin ve kalan frutti ile ıslatın Ayırdığınız irmik tatlısını etimeklerin üzerine dökün

Soğuduktan sonra üzerini hindistancevizi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın

Havuç Tatlısı

Malzemeler:
500 g havuç
1,5 çay bardağı toz şeker
6-7 adet sade pötibör bisküvi
Yarım çay bardağı fındık kırığı
1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı hindistancevizi

Hazırlanışı:
Havuçları rendeleyip şeker ile birlikte suyunu çekinceye kadar ( 5-10 dakika ) pişirin Soğuduktan sonra ufalanmış bisküvi ve fındık kırığını ilave edin Karıştırıp 20x25 cm ölçülerindeki kalıba yayın

Krem şantiyi süt ile çırpın ve havuçların üzerine yayın Hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 3-4 saat dinlendirin Dilimleyerek servis yapın

Çikolatalı Kup

Malzemeler:
Mousse:
1 paket Dr Oetker Çikolatalı Mousse
2,5 çay bardağı soğuk süt
Beze:
3 yumurta akı
2 su bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı rom
1 yemek kaşığı Dr Oetker Kakao

Hazırlanışı:
Mousse: Çikolatalı Mousseu 2,5 çay bardağı süt ile çırparak tarifine göre hazırlayın 12 adet cam kase veya kadehlere paylaştırın ve buzdolabına kaldırın

Beze: Yumurta aklarını mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın Üzerine pudra şekeri ve nişastayı azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin Romu da ilave ettikten sonra 1 dakika daha çırpın Bu karışımın yarısını krema torbası yardımı ile yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine küçük noktalar halinde sıkın (1 cm çapında) Kalan kremaya kakao ilave edip iyice karıştırın Bu kremayı da aynı şekilde sıkıp pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 10-15 dakika

Elde ettiğiniz bu iki renk bezeleri servise hazır olan çikolatalı mousseların üzerlerine tepeleme doldurun

Badem Şekeri

Malzemeler:
2 su bardağı tuzsuz badem
1 su bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta akı

Hazırlanışı:
Bademleri robotta iyice öğütün Üzerine pudra şekerini ekleyip karıştırın Yumurta akını ilave edin ve iyice yoğurun Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde bastırarak inceltin
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın 75oC’ye ısıtılmış fırında 1 saat pişirin
Ayarı 100oC’ye yükseltip 1 saat daha pişirmeye devam edin ve fırından çıkartın

Mousse Kup

Malzemeler:
1 paket Dr Oetker Çikolatalı Mousse
2,5 çay bardağı soğuk süt
1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
2 çay bardağı soğuk süt
2 tatlı kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı rom
50 g bitter çikolata

Hazırlanışı:
Çikolatalı mousse’u 2,5 çay bardağı soğuk süt ile 5 dakika çırpın 7-8 adet kaseye paylaştırın 2 çay bardağı soğuk sütün içine nescafe, rom ve krem şantiyi ekleyip 2-3 dakika çırpın Krema torbasına alıp mousse’ların üzerine şekilli sıkın Çikolatayı benmari usulü eritin Yağlı kağıttan huni yapın ve içine çikolatayı doldurun Ucunu makasla kesin Alüminyum folyo üzerine değişik şekiller sıkıp buzdolabında 20 dakika bekletin Şekilli çikolataları alüminyum folyodan dikkatli ayırın ve kadehleri süsleyin Soğuk servis yapın

Muzlu Parfe

Malzemeler:
2 yumurta
2,5 çay bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri
125 g margarin
2 yemek kaşığı Dr Oetker Kakao
250 g ince dövülmüş bisküvi
2 adet muz

Hazırlanışı:
Yumurta, pudra şekeri, margarin ve kakaoyu çırpın Bisküvileri ekleyip iyice karıştırın Karışımı yağlı kağıt üzerine yayın Üzerine muzları koyun ve rulo şeklinde sarın Ruloyu yağlı kağıdın içine sarıp buzlukta dondurun Dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.