![]() |
Tatlılar Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar TarifiTatlılar Meyveli Puding Malzemeler: 1poşet Dr ![]() 3,5 su bardağı süt 200 g taze mevsim meyveleri 1 poşet Dr ![]() Hazırlanışı: 1 poşet vanilinli pudingi sütle 2-3 dakika kaynatarak pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prenses Tatlısı Malzemeler: 2 poşet Dr ![]() 5 su bardağı süt 50 g margarin 1 portakal kabuğu rendesi 1 paket etimek (125 g) 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı su Yarım çay bardağı hindistancevizi Hazırlanışı: 2 poşet irmik tatlısını 5 su bardağı süt ile orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin ![]() ![]() Dikdörtgen bir kalıba 6 adet etimeği tek sıra halinde dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuduktan sonra üzerini hindistancevizi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın ![]() Havuç Tatlısı Malzemeler: 500 g havuç 1,5 çay bardağı toz şeker 6-7 adet sade pötibör bisküvi Yarım çay bardağı fındık kırığı 1 poşet Dr ![]() 1,5 çay bardağı soğuk süt 2 yemek kaşığı hindistancevizi Hazırlanışı: Havuçları rendeleyip şeker ile birlikte suyunu çekinceye kadar ( 5-10 dakika ) pişirin ![]() ![]() ![]() Krem şantiyi süt ile çırpın ve havuçların üzerine yayın ![]() ![]() ![]() Çikolatalı Kup Malzemeler: Mousse: 1 paket Dr ![]() 2,5 çay bardağı soğuk süt Beze: 3 yumurta akı 2 su bardağı Dr ![]() 1 yemek kaşığı mısır nişastası 1 yemek kaşığı rom 1 yemek kaşığı Dr ![]() Hazırlanışı: Mousse: Çikolatalı Mousseu 2,5 çay bardağı süt ile çırparak tarifine göre hazırlayın ![]() ![]() Beze: Yumurta aklarını mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 10-15 dakika Elde ettiğiniz bu iki renk bezeleri servise hazır olan çikolatalı mousseların üzerlerine tepeleme doldurun ![]() Badem Şekeri Malzemeler: 2 su bardağı tuzsuz badem 1 su bardağı Dr ![]() 1 yumurta akı Hazırlanışı: Bademleri robotta iyice öğütün ![]() ![]() ![]() ![]() Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın ![]() ![]() Ayarı 100oC’ye yükseltip 1 saat daha pişirmeye devam edin ve fırından çıkartın ![]() Mousse Kup Malzemeler: 1 paket Dr ![]() 2,5 çay bardağı soğuk süt 1 poşet Dr ![]() 2 çay bardağı soğuk süt 2 tatlı kaşığı nescafe 2 yemek kaşığı rom 50 g bitter çikolata Hazırlanışı: Çikolatalı mousse’u 2,5 çay bardağı soğuk süt ile 5 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muzlu Parfe Malzemeler: 2 yumurta 2,5 çay bardağı Dr ![]() 125 g margarin 2 yemek kaşığı Dr ![]() 250 g ince dövülmüş bisküvi 2 adet muz Hazırlanışı: Yumurta, pudra şekeri, margarin ve kakaoyu çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|