Tuzlular Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tuzlular TarifiTuzlular Ahsen Poğaçası Malzemeler: Hamur: 250 g oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin 1 su bardağı süt 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı tuz 1 poşet DrOetker Hamur Kabartma Tozu 4-4,5 su bardağı un Üzeri için: 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: Hamur: Margarini süt, yumurta sarısı ve tuz ile karıştırın Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın Üzerini bir bezle örtüp 1 gece buzdolabında bekletin Bekleme süresinin sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın Üzerlerinden hafifçe bastırıp bıçakla çapraz çentik atın Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika Çatal Çörek Malzemeler: Hamur: 125 g margarin 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 2-2,5 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu Üzeri için: 1 yumurta sarısı Çörekotu Hazırlanışı: Hamur: Margarin, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, tuz ve mahlebi karıştırın Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp elinizde rulo şeklinde uzatın Rulonun iki ucunu birleştirerek çatal şekli verin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve pişirin Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Dolgulu Lokmalar Malzemeler: Hamur: 2 adet orta boy patates 1 yumurta akı 1 yumurta 150 g margarin 1 tatlı kaşığı tuz 4,5-5 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu Dolgu: Zeytin Peynir-maydanoz Üzeri için: 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: Hamur: Patatesleri haşlayıp rendeleyin 1 yumurta akı, yumurta, margarin, tuz, un ve hamur kabartma tozunu yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, elinizde açın ve iç malzeme koyarak kapatın Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika Dr Oetker Special Malzemeler: Hamur: 1 paket DrOetker Pizza Un 1-1,5 çay bardağı su 1 yemek kaşığı sıvı yağ Üzeri için: 1 su bardağı rendelenmiş kaşar 10 adet ince doğranmış sucuk 1 su bardağı doğranmış sosis 1 su bardağı doğranmış mantar 10 dilim macar salamı Yarım su bardağı siyah zeytin Hazırlanışı: Hamur: Pizza un karışımını su ve sıvı yağ ile yoğurun Hamuru yuvarlak açıp üzerine tarifine göre hazırladığınız pizza sosunu sürün Kaşar rendesini serpin Pizza tabanının üzerine bıçak yardımı ile pizza dilimi şeklinde üçgenler çizin Sucuk, sosis, mantar, salam ve zeytinleri her üçgenin üzerine farklı malzeme gelecek şekilde sıralayın ve pişirin Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika Lorlu Lokmalar Malzemeler: Hamur: 125 g tatlı lor 125 g margarin Yarım çay kaşığı tuz 1,5-2 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu Üzeri için: 1 yumurta 1 tatlı kaşığı haşhaş 1 tatlı kaşığı susam 1 tatlı kaşığı çörek otu 1 tatlı kaşığı anason Yoğurtlu sos: 350 g (1,5 su bardağı) süzme yoğurt 2 yemek kaşığı mayonez 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet küçük boy kereviz 1 havuç 2 yemek kaşığı limon suyu 2 adet kırmızı biber Hazırlanışı: Hamur: Loru çatal yardımı ile iyice ezin Üzerine margarin, tuz, un ve hamur kabartma tozu ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın 0,5 cm kalınlığında açıp değişik şekillerdeki kalıplarla kesin Yumurtayı çırpın ve üzerlerine sürün Üzerlerine haşhaş, susam, çörekotu ve anasonu her kurabiyenin üzerine tek çeşit malzeme gelecek şekilde serpin Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve pişirin Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Soğutup üzerlerine birer kürdan batırın Yoğurtlu sos: Süzme yoğurt, mayonez ve tuzu derin bir kaba alıp karıştırın Kullandığınız süzme yoğurt çok katı ise biraz sulandırabilirsiniz Havuç ve kerevizi rendenin ince tarafında rendeleyin ve limonlu suda 10 dakika bekletip süzün Biberleri küp küp doğrayın Hepsini yoğurdun üzerine ekleyip karıştırın Lorlu lokmaları yoğurtlu sosa batırarak servis yapın Pişi Malzemeler: Hamur: 1 yumurta 1,5 su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1 poşet Dr Oetker Sade Kek Karışımı Dolgu: 1 su bardağı beyaz peynir rendesi Hazırlanışı: Hamur: Yumurta, yoğurt, tuz ve sade kek karışımını yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın Bu hamuru merdane ile 2-3 mm kalınlığında açıp su bardağı kullanarak yuvarlaklar kesin Bu yuvarlakların yarısının üzerine birer tatlı kaşığı peynir rendesi koyun Kalan hamurları bunların üzerine kapatın Kenarlarını elinizle bastırarak yapıştırıp tekrar bardakla kesin Kızgın yağa atıp pembeleşinceye kadar kızartın Mantarlı Ayçöreği Malzemeler: Dolgu: 1 adet orta boy soğan 1 yemek kaşığı sıvı yağ 300 g mantar 1 çay kaşığı tuz Yarım demet ince doğranmış maydanoz Hamur: 3-4 adet orta boy patates 200 g eritilmiş margarin 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta akı 1 çay kaşığı tuz 1 poşet Dr Oetker Sade Kek Karışımı Üzeri için: 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: Dolgu: Soğanları küp küp doğrayıp yağda pembeleştirin Üzerine yıkayıp doğradığınız mantarları ve tuzu ilave edip suyunu iyice çekinceye kadar pişirin Ocaktan aldıktan sonra maydanozu ilave edip karıştırın Hamur: Patatesleri 1 yemek kaşığı tuz ilave ettiğiniz suda haşlayıp kabuklarını soyun ve sıcakken rendeleyin Üzerine eritilmiş margarin, yoğurt, yumurta akı, tuz ve sade kek karışımını ilave edip iyice yoğurun Hamuru 8 eşit parçaya bölün Her birini merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açın Açtığınız hamuru dörde keserek, üçgenler oluşturun Geniş taraflarına iç malzeme koyarak rulo yapın ve iki ucu birleştirerek ay şekli verin Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika Soğanlı Pizza Malzemeler: Soğanlı karışım: 4 adet orta boy soğan 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz 3 yemek kaşığı mısır unu 2,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Hamur: 1 paket Dr Oetker Pizza Un 1-1,5 çay bardağı su 1 yemek kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: Soğanlı karışım:Soğanları soyup 0,5 cm kalınlığında halkalar şeklinde doğrayın Yumurtayı ve tuzu çatal yardımı ile çırparak, üzerine mısır ununu azar azar yedirin Bu karışımı soğanların üzerine dökün ve iyice karıştırın Hamur: Pizza unu su ve sıvı yağ ile yoğurup yuvarlak açın Üzerine tarifine göre hazırladığınız pizza sosunu sürün Üzerine sırasıyla 2 su bardağı kaşar serpin, soğanlı karışımı yayın ve tekrar kalan kaşarı serpip pişirin Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika Kaşarlı Dilimler Malzemeler: Hamur: 5 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu 1 tatlı kaşığı tuz 200 g margarin 1 yumurta 1,5 çay bardağı süt Üzeri için: 1 yumurta sarısı 1 su bardağı kaşar rendesi Hazırlanışı: Hamur: Un, hamur kabartma tozu ve tuzu karıştırıp iki kez eleyin Margarini ilave edip iki avucunuzla fazla bastırmadan ovuşturarak unu granüller haline getirin Yumurtayı çırpıp ekleyin Sütü azar azar ekleyerek yoğurun Hamuru 0,5 cm kalınlığında açın Üzerine yumurta sarısı sürüp kaşar rendesi serpin 10 cm uzunluğunda ve 1 cm genişliğinde şeritler kesin Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika |
|