Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifi, tuzlular

Tuzlular Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzlular Tarifi



Tuzlular

Ahsen Poğaçası

Malzemeler:
Hamur:
250 g oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1 poşet DrOetker Hamur Kabartma Tozu
4-4,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Hamur: Margarini süt, yumurta sarısı ve tuz ile karıştırın Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın Üzerini bir bezle örtüp 1 gece buzdolabında bekletin Bekleme süresinin sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın Üzerlerinden hafifçe bastırıp bıçakla çapraz çentik atın Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika

Çatal Çörek

Malzemeler:
Hamur:
125 g margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
2-2,5 su bardağı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörekotu

Hazırlanışı:
Hamur: Margarin, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, tuz ve mahlebi karıştırın Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp elinizde rulo şeklinde uzatın Rulonun iki ucunu birleştirerek çatal şekli verin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika

Dolgulu Lokmalar

Malzemeler:
Hamur:
2 adet orta boy patates
1 yumurta akı
1 yumurta
150 g margarin
1 tatlı kaşığı tuz
4,5-5 su bardağı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Dolgu:
Zeytin
Peynir-maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Hamur: Patatesleri haşlayıp rendeleyin 1 yumurta akı, yumurta, margarin, tuz, un ve hamur kabartma tozunu yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin

Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, elinizde açın ve iç malzeme koyarak kapatın Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika

Dr Oetker Special

Malzemeler:
Hamur:
1 paket DrOetker Pizza Un
1-1,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
10 adet ince doğranmış sucuk
1 su bardağı doğranmış sosis
1 su bardağı doğranmış mantar
10 dilim macar salamı
Yarım su bardağı siyah zeytin

Hazırlanışı:
Hamur: Pizza un karışımını su ve sıvı yağ ile yoğurun Hamuru yuvarlak açıp üzerine tarifine göre hazırladığınız pizza sosunu sürün

Kaşar rendesini serpin Pizza tabanının üzerine bıçak yardımı ile pizza dilimi şeklinde üçgenler çizin Sucuk, sosis, mantar, salam ve zeytinleri her üçgenin üzerine farklı malzeme gelecek şekilde sıralayın ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika

Lorlu Lokmalar

Malzemeler:
Hamur:
125 g tatlı lor
125 g margarin
Yarım çay kaşığı tuz
1,5-2 su bardağı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için:
1 yumurta
1 tatlı kaşığı haşhaş
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı anason
Yoğurtlu sos:
350 g (1,5 su bardağı) süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet küçük boy kereviz
1 havuç
2 yemek kaşığı limon suyu
2 adet kırmızı biber

Hazırlanışı:
Hamur: Loru çatal yardımı ile iyice ezin Üzerine margarin, tuz, un ve hamur kabartma tozu ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın 0,5 cm kalınlığında açıp değişik şekillerdeki kalıplarla kesin

Yumurtayı çırpın ve üzerlerine sürün Üzerlerine haşhaş, susam, çörekotu ve anasonu her kurabiyenin üzerine tek çeşit malzeme gelecek şekilde serpin Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika

Soğutup üzerlerine birer kürdan batırın

Yoğurtlu sos: Süzme yoğurt, mayonez ve tuzu derin bir kaba alıp karıştırın Kullandığınız süzme yoğurt çok katı ise biraz sulandırabilirsiniz Havuç ve kerevizi rendenin ince tarafında rendeleyin ve limonlu suda 10 dakika bekletip süzün Biberleri küp küp doğrayın Hepsini yoğurdun üzerine ekleyip karıştırın

Lorlu lokmaları yoğurtlu sosa batırarak servis yapın

Pişi

Malzemeler:
Hamur:
1 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 poşet Dr Oetker Sade Kek Karışımı
Dolgu:
1 su bardağı beyaz peynir rendesi

Hazırlanışı:
Hamur: Yumurta, yoğurt, tuz ve sade kek karışımını yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın Bu hamuru merdane ile 2-3 mm kalınlığında açıp su bardağı kullanarak yuvarlaklar kesin Bu yuvarlakların yarısının üzerine birer tatlı kaşığı peynir rendesi koyun Kalan hamurları bunların üzerine kapatın Kenarlarını elinizle bastırarak yapıştırıp tekrar bardakla kesin Kızgın yağa atıp pembeleşinceye kadar kızartın

Mantarlı Ayçöreği

Malzemeler:
Dolgu:
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
300 g mantar
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet ince doğranmış maydanoz
Hamur:
3-4 adet orta boy patates
200 g eritilmiş margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
1 poşet Dr Oetker Sade Kek Karışımı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Dolgu: Soğanları küp küp doğrayıp yağda pembeleştirin Üzerine yıkayıp doğradığınız mantarları ve tuzu ilave edip suyunu iyice çekinceye kadar pişirin Ocaktan aldıktan sonra maydanozu ilave edip karıştırın

Hamur: Patatesleri 1 yemek kaşığı tuz ilave ettiğiniz suda haşlayıp kabuklarını soyun ve sıcakken rendeleyin Üzerine eritilmiş margarin, yoğurt, yumurta akı, tuz ve sade kek karışımını ilave edip iyice yoğurun Hamuru 8 eşit parçaya bölün Her birini merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açın Açtığınız hamuru dörde keserek, üçgenler oluşturun Geniş taraflarına iç malzeme koyarak rulo yapın ve iki ucu birleştirerek ay şekli verin Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika

Soğanlı Pizza

Malzemeler:
Soğanlı karışım:
4 adet orta boy soğan
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı mısır unu
2,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hamur:
1 paket Dr Oetker Pizza Un
1-1,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Soğanlı karışım:Soğanları soyup 0,5 cm kalınlığında halkalar şeklinde doğrayın Yumurtayı ve tuzu çatal yardımı ile çırparak, üzerine mısır ununu azar azar yedirin Bu karışımı soğanların üzerine dökün ve iyice karıştırın

Hamur: Pizza unu su ve sıvı yağ ile yoğurup yuvarlak açın Üzerine tarifine göre hazırladığınız pizza sosunu sürün

Üzerine sırasıyla 2 su bardağı kaşar serpin, soğanlı karışımı yayın ve tekrar kalan kaşarı serpip pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika

Kaşarlı Dilimler

Malzemeler:
Hamur:
5 su bardağı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı tuz
200 g margarin
1 yumurta
1,5 çay bardağı süt
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 su bardağı kaşar rendesi

Hazırlanışı:
Hamur: Un, hamur kabartma tozu ve tuzu karıştırıp iki kez eleyin Margarini ilave edip iki avucunuzla fazla bastırmadan ovuşturarak unu granüller haline getirin Yumurtayı çırpıp ekleyin Sütü azar azar ekleyerek yoğurun

Hamuru 0,5 cm kalınlığında açın Üzerine yumurta sarısı sürüp kaşar rendesi serpin 10 cm uzunluğunda ve 1 cm genişliğinde şeritler kesin Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.