![]() |
Fırında Sütlü Tavuk - Fırında Sütlü Tavuk Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Sütlü Tavuk - Fırında Sütlü Tavuk TarifiMALZEMELER 1 ![]() 4-5 adet yeşil sivribiber 1 su bardağı süt 3 adet domates 250-300 gr kutu mantar 2 diş sarmısak 1/2 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı kekik HAZIRLANIŞI Tavuğun göğüs etini kuşbaşı doğrayın, çukurca bir kaba koyup, üzerine tuz, karabiber serpin, süt döktükten sonra karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu etleri, dikdörtgen şeklinde, 4 -5 cm derinliğinde, çukurca bir fırın tepsisine dizin, üzerine sıvıyağ ve et parçaları tarafından emilmemiş süt varsa, dökün ![]() ![]() Konserve veya dondurulmuş mantar yerine taze mantar kullanmayı tercih ederseniz, mantarları az suda haşlayıp, doğradıktan sonra, haşlama suyuyla beraber tavuk etlerinin üstüne serpin ![]() ![]() ![]() AFIYET OLSUN! |
![]() |
![]() |
|