![]() |
Sebze Yemekleri ve Çorbalar Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze Yemekleri ve Çorbalar TarifiBalkabağı çorbası MALZEMELER 4 kişilik 1300 gr balkabağı 1 su bardağı su 1 adet soğan 4 su bardağı süt 4 yemek kaşığı krema 2-3 diş karanfil kreton ekmek 1/2 demet dereotu toz muskat karabiber tuz HAZIRLANIŞI Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin ![]() Derin bir tencereye koyun ![]() ![]() Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmuş soğanları ekleyin ![]() Kabaklar yumuşayana kadar en az 35 dakika kaynatın ![]() Ateşten alın, soğan ve karanfilleri çıkarın ![]() Kalan çorbayı mikserden geçirin ![]() Sıcak olarak tabaklara paylaştırın ![]() Her tabağa bir kaşık krema , bir tutam ince doğranmış dereotu ve kreton ekmekleri serpin Çerkez Çorbası Malzemeler 1 Bardak Mısır 1 Bardak Aşurelik Buğday 1 Bardak Yoğurt 2 Adet Yumurta Sıvı Yağ, Tereyağ,Margarin Bir Miktar Tavuk Eti 1 Kaşık Un Nane Tuz HAZIRLANIşı 1 bardak mısır ve 1 bardak aşurelik buğday akşamdan ıslatılarak haşlanır ![]() Diğer tarafta tencereye 3 karışım yağdan birer fincan konulur ![]() ![]() ![]() ![]() Haşlanan malzemeler de ilave edilerek kaynamaya bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta ise br miktar tavuk eti haşlandıktan sonra doğranarak çorbaya katılır ![]() ![]() ![]() ![]() Brokoli çorbası MALZEMELER 500 gr ![]() 2 adet pırasa 3-4 kaşık sıvıyağ 100 gr ![]() tuz karabiber HAZIRLANIŞI Brokoli ve pırasayı ayıklayıp robottan geçirin küçük parçalar haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ezo Gelin Çorbası MALZEMELER 1 çay fincanı kırmızı mercimek 1 çay fincanı ince bulgur 1 adet orta boy soğan 2 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı domates salçası 2 çay kaşığı kırmızı biber Yarım çay kaşığı acı biber yada biber salçası 2 çay kaşığı nane Biraz tuz 6-7 bardak su HAZIRLANIŞI Tencereye yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları koyup, hafifçe pembeleştirin ![]() ![]() ![]() Ispanaklı mantar MALZEMELER 2 bağ ıspanak 200 gr mantar 1 adet havuç 2 diş sarımsak tuz karabiber limon suyu HAZIRLANIŞI Önce mantarları ve havucu doğrayın ve dövülmüş sarımsakla birlikte az miktarda yağ ile kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Hünkar Beğendi MALZEMELER 1 beğendilik kuzu ( ya da dana eti) 3 çorba kaşığı margarin 150 gr kaşar peyniri 1 ![]() 3 çorba kaşığı un 4 adet patlıcan 2 adet domates 1 adet soğan tuz HAZIRLANIŞI Bir çorba kaşığı margarin ve yıkanmış eti tencereye koyup, harlı ateşte kavurun ![]() ![]() 4 adet patlıcanı ateşte közleyin, kabuklarını soyup limonlu su içine atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|