![]() |
Zeytinyağlılar Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlılar TarifiZEYTİNYAĞLILAR PORTAKALLI KEREVİZ Malzemeler : (6 kişi için) 1 büyük boy Kereviz 2 adet Havuç 2 adet Soğan 1 çay bardağı Zeytinyağ 1 su bardağı Portakal Suyu 2 kesme şeker Dereotu Tuz Hazırlanışı : Tencereye ince doğranmış soğanı ve zeytinyağını koyun ![]() ![]() ![]() Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Soğuduktan sonra ince kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın ![]() ZEYTİNYAĞLI ÇALI ya da AYŞEKADIN FASULYE Malzemeler : (4 kişi için) 1 Kg AyşeKadın ya da Çalı Fasulye 1 bardak Zeytinyağ 3 adet Kuru Soğan 2 adet Domates 3 adet Kesme Şeker Tuz Hazırlanışı : Bir tencereye çentilmiş soğan, küçük küçük doğranmış domates, ayıklanmış fasulye, tuz, şeker ve Zeytinyağ ve fasulyelerin üstünü örtecek kadar Su konarak ateşe oturtulur ![]() ![]() Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır ![]() ![]() Soğuk Servis yapılır ZEYTİNYAĞLI FASULYE PİLAKİSİ Malzemeler : (4 kişi için) 2 bardak Kuru Fasulye (iri cins) 3 adet Kuru Soğan 5-6 diş Sarımsak 2 adet Domates 2 tane Havuç 1 demet Maydanoz 1 bardak Zeytinyağ 2 Kesme Şeker yeterince Tuz Hazırlanışı : Kuru Fasulye akşamdan suya bırakılır ![]() ![]() Tavaya bir bardaktan 2 parmak eksik Zeytinyağ konur ![]() ![]() ![]() Haşlanan fasulye soğuk su ile yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine kıyılmış maydanoz ve bir parça limonla servis yapılır ![]() Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır ![]() ![]() ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ Malzemeler : (4 kişi için) 1 Kg Kereviz 2 adet orta boy Havuç 2 adet orta boy Patates 10 adet Arpacık Soğan 1 çay bardağı Zeytinyağ 1 küçük demet Maydanoz 1 adet Limon 2-3 bardak Su yeterince Tuz Hazırlanışı : Tencereye zeytinyağ katılır ![]() ![]() Kerevizler temizlenir ![]() ![]() ![]() ![]() Kerevizlerin suyu süzülerek, tenceredeki soğan ve havuçların üzerine katılır ![]() ![]() ![]() ![]() Servis yapılırken, üzerine kıyılmış maydanoz serpilir ![]() Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır ![]() ![]() ZEYTİNYAĞLI PIRASA Malzemeler : (4 kişi için) 5 orta boy Pırasa 1 su bardağından az Zeytinyağ ½ kahve fincanı Pirinç 2 adet küçük Havuç 1 adet Kuru Soğan ½ adet Limon 2 adet Domates 1 çay kaşığı Toz Şeker Tuz Hazırlanışı : Pırasalar temizlenir ![]() ![]() ![]() ![]() Halkalar halinde ince ince doğranmış soğan, yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur ![]() ![]() Pırasalar bu malzemenin üzerine eklenir ![]() ![]() Kapağı açılır ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır ![]() |
![]() |
![]() |
|