Baharatlı Kek - Baharatlı Kek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Kek - Baharatlı Kek TarifiBaharatlı Kek - Baharatlı Kek Hazırlanışı Malzemeler: Baharatlı karışım: 1 su bardağı kuş üzümü (sıcak suda 30 dakika beklemiş ve suyu süzülmüş) 1 su bardağı dövülmüş ceviz 40 g ufalanmış bitter çikolata 1 tatlı kaşığı karanfil (ince kırılmış) 1 tatlı kaşığı kişniş 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı zencefil 1 çay kaşığı anason 1 tatlı kaşığı muskat rendesi (küçük hindistancevizi) 1 çay kaşığı mahlep 2-3 yemek kaşığı likör veya rom Kek: 3 yumurta 2 su bardağı toz şeker 125 g margarin 1 su bardağı süt 1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin1 poşet Dr Oetker Sade Kek KarışımıHazırlanışı: Baharatlı karışım: Çukur bir kabın içinde üzüm, ceviz, çikolata, baharatlar ve arzuya göre likör veya rom koyarak karıştırın 15 dakika dinlendirip yarım su bardağı sade kek karışımı ile unlayın Kek: Bir çırpma kabında yumurta ve şekeri 4-5 dakika çırpın Margarin, süt, şekerli vanilin ve kalan sade kek karışımını ekleyip 3-4 dakika daha çırpın Baharatlı karışımının 3/4'ünü de ekleyip karıştırın ve yağlanmış 28 cm çapındaki kalıba dökün Üzerine kalan baharatlı karışımı yayıp pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 50-60 dakika |
|
|
|