Katlı Rulo - Katlı Rulo Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Katlı Rulo - Katlı Rulo TarifiKatlı Rulo - Katlı Rulo Hazırlanışı Malzemeler: 6 su bardağı un 1 paket DrOetker Instant Maya 1 çay kaşığı toz şeker 2 çay kaşığı tuz 2 su bardağı ılık süt 100 g eritilmiş margarin 1 çay bardağı sıvı yağ İç malzeme 1: 250 g haşhaş ezmesi 1çay bardağı dövülmüş ceviz İç malzeme 2: 2 adet haşlanmış rendelenmiş patates Baharat İç malzeme 3: 300 g lor / peynir Kıyılmış maydanoz İç malzeme 4: 250 g zeytin ezmesi Hazırlanışı: Hamur: Un ve mayayı karıştırın Üzerine şeker, tuz ve sütü ekleyip iyice yoğurun Hamuru ceviz büyüklüğünde toplara ayırın Üzerlerini nemli bezle örtün Toplardan 3 tane alıp yufka inceliğinde teker teker açın İlk yufkanın üzerine margarin-sıvı yağ karışımından sürün Verilen iç malzeme alternatiflerinden birini sürün Üzerine ikinci yufkayı serin, aynı işlemi uygulayın Son yufkayı da bu şekilde hazırlayıp rulo şeklinde sarın Üstünü de hafif yağlayarak rulonun iki ucundan tutup farklı yönlere çevirerek burun Yağlanmış tepsiye salyangoz şeklinde sarın Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp pişirin Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30 dakika |
|