Tavuklu Ekmek - Tavuklu Ekmek Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Ekmek - Tavuklu Ekmek TarifiTavuklu Ekmek - Tavuklu Ekmek Hazırlanışı Malzemeler: Hamur: 3 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Instant Maya 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ılık su Üst malzeme: 1 adet kuru soğan 2 adet yeşil biber 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet domates 200 g göğüs eti 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 su bardağı rendelenmiş kaşar Hazırlanışı: Hamur: Mayayı un ile karıştırın Üzerine tuz, şeker, sıvı yağ ve suyu ekleyip iyice yoğurun Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 40-50 dakika dinlendirin Üst malzeme: Soğan ve biberleri ince dilimleyin 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun Domatesi rendeleyip ekleyin 5-6 dakika sonra küp doğranmış tavuk göğüslerini ekleyin Tuz ve karabiberi ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin Ocaktan alıp ılımaya bırakın Ellerinizi yağlayıp hamuru kaptan alın ve 33 cm çapındaki tepsiye yayın Üzerine tavuklu karışımı yayın Bu şekilde 25 dakika dinlendirin ve pişirin Elektrikli Mini Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 170°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 25 dakika Pişirmenin 20’nci dakikasında üzerine kaşar rendesini serpin ve pişirmeye devam edin |
|