![]() |
Krokanlı Pasta - Krokanlı Pasta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krokanlı Pasta - Krokanlı Pasta TarifiKrokanlı Pasta - Krokanlı Pasta Hazırlanışı Malzemeler: Krokan: 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı fındık kırığı 1 çay bardağı badem kırığı Pandispanya: 1 poşet Dr ![]() 3 yumurta 7-8 yemek kaşığı su 1 çay bardağı süt Krema: 1 paket Dr ![]() 1,5 su bardağı soğuk süt 1 adet muz Hazırlanışı: Krokan: Şekeri bir kaba alıp ocakta eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin ve her iki patı 1 çay bardağı süt ile ıslatın ![]() Krema: Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın ![]() Pandispanyanın bir patına bir miktar pasta kreması sürüp dilimlenmiş muzları dizin ve bir miktar krokan serpin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|