![]() |
Yılbaşı Güzeli - Yılbaşı Güzeli Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılbaşı Güzeli - Yılbaşı Güzeli TarifiYılbaşı Güzeli - Yılbaşı Güzeli Hazırlanışı Malzemeler: Pandispanya: 1 poşet Dr ![]() 4 yumurta Yarım çay bardağı su 2 yemek kaşığı Dr ![]() Islatmak için: 4 yemek kaşığı rom Yarım çay bardağı süt Dolgu: 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı suyu süzülmüş vişne taneleri Krema: 1 paket Dr ![]() 1,5 su bardağı soğuk süt Üzeri için: 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı soğuk süt Yarım su bardağı vişne tanesi 80 g bitter çikolata Hazırlanışı: Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su ve kakao ile 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 35-45 dakika İyice soğutup enlemesine ikiye kesin ![]() ![]() Dolgu: Vişne aromalı jöleyi tarifine göre hazırlayın ![]() ![]() Krema: Vanilinli pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın ![]() ![]() Vişneli jöleyi dolaptan çıkartıp ocağın üzerinde tepsiden ayrılıncaya kadar (erimesine izin vermeden) çok kısa bir süre gezdirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolatalı krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın ve vişne taneleri ile birlikte pastayı süsleyin ![]() Çikolatayı benmari usuli eritip fırça yardımı ile değişik şekillerdeki ağaç yapraklarının üzerine sürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|