![]() |
Buharlı Pilav - Buharlı Pilav Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buharlı Pilav - Buharlı Pilav TarifiBuharlı Pilav - Buharlı Pilav Hazırlanışı Malzemeler : (6 kişi için) 1 kase Pirinç 1 tavuğun göğsü 1 kase Konserve ya da haşlanmış Bezelye ½ kase haşlanmış ve küp küp doğranmış Havuç 1 ½ kase Tavuk Suyu 2 yemek kaşığı tereyağ Tuz, Kara Biber Hazırlanışı : Tavuk göğsünü haşlayıp etini kemiklerinden ayırıp didikleyin ![]() ![]() Çukur bir tencerenin tabanına önce didiklenmiş tavuk etlerini yayın ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta başka bir tencerede tereyağı ile iyice yıkanmış pirinçleri ve dolmalık fıstıkları kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Demlendikten sonra uygun bir tabağı tencerenin üzerine kapatıp tencereyi ters çevirin ![]() Sıcakken Servis Yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|