![]() |
Çilek Reçeli - Çilek Reçeli Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilek Reçeli - Çilek Reçeli TarifiÇilek Reçeli - Çilek Reçeli Hazırlanışı Malzemeler : 1 Kg irice Çilek 6 bardak Toz Şeker 2 yemek kaşığı Limon Suyu (ya da 3 gr limon tuzu) Hazırlanışı : Çilekler bol su ile yıkanır ve bekletilir ![]() ![]() Bir tencereye bir kat çilek, bir kat şeker koymak suretiyle tüm çilekler döşenir ![]() ![]() Ertesi gün sulanmış çilekler hafif ateşte pişirilmeye başlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Reçelin kıvama gelip gelmediği, koyulaşmış reçel şurubundan kaşık ucu ile alıp bir tabağa damlatılır ![]() ![]() Reçel kıvama ulaştıktan sonra geri kalan limon suyu da katılır ![]() ![]() Çilek Reçeli pişirildiği tencerede soğumaya bırakılır ![]() ![]() Annelerimiz, Çilek reçelinin tane tane olması için çilekleri büyük bir tencereye bir bardak macun halde yanmamış kireç katılarak hazırlanmış kireçli suya atarlar ve 2 saat kadar bekletirlerdi ![]() ![]() Çilekler bekletilmeden pişirilecekse yukarıdaki malzemelere 3 bardak su ilave edilmelidir ![]() |
![]() |
![]() |
|