![]() |
İncir Reçeli - İncir Reçeli Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İncir Reçeli - İncir Reçeli Tarifiİncir Reçeli - İncir Reçeli Hazırlanışı Malzemeler : 1 Kg Yabani İncir (tam olmamış) 8 bardak Toz Şeker (2 Kg) Göztaşı (yarım nohut büyüklüğünde) Limon Tuzu (fındık kadar büyüklüğünde) ya da 1 limonun suyu 5-10 tek Karanfil 3 bardak Su Hazırlanışı : Bıçakla incirlerin kabukları incecik soyulur ![]() ![]() ![]() Haşlanan incirler suya konur ve 2 gün, sabah akşam suyu değiştirilerek bekletilir ![]() Suyu değiştirilip içine göztaşı atılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 Kg şeker, 3 bardak su ile kaynatılır, şurup haline getirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Göztaşının kullanılmasının nedeni incir tanelerinin renklerinin canlılığını korumaktır ![]() ![]() Eski İstanbul'da Rum evlerinde misafirlere kahve ikram edercesine, İncir reçeli yanında bir bardak su ikram edilirdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|