Bulutların Dansı - Bulutların Dansı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulutların Dansı - Bulutların Dansı TarifiBulutların Dansı - Bulutların Dansı Tarifi Malzemeler: Hamur: 1 paket Dr Oetker Tart Un1 yumurta 50 g margarin Üzeri için: 4 adet orta boy elma 1çay bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz Bulutlar için: 1 yumurta akı 1/4 çay kaşığı tuz Yarım su bardağı Dr Oetker Pudra ŞekeriHazırlanışı: Hamur: Tart unu yumurta ve margarinle yoğurun Hamurun 2/3'sini 26 cm çapındaki yağlanmış kelepçeli kalıbın dibine yayın ve çatalla bir çok kez delin Kalan hamuru rulo şeklinde yuvarlayın ve kalıbın kenarlarına 2,5 cm yüksekliğinde yapıştırıp pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Fırından alıp 10-15 dakika dinlendirin Elmaları soyup rendeleyin Üzerine şekerin yarısını, tarçın ve cevizi ilave edin ve iyice karıştırın Ön pişirme yaptığınız pasta tabanının üzerine yayın Kalan toz şekeri üzerine serpin Bulutlar: Yumurta akını tuz ile 2-3 dakika kar haline gelinceye kadar çırpın Mikserin en düşük devrinde 5 dakika daha çırparak pudra şekerini azar azar yedirin Bu karışımı krema torbası yardımı ile pastanın üzerine bulutlar şeklinde sıkın ve pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 140°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 140°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika İyice soğutup dilimleyerek servis yapın |
|
|
|