AŞURE - AŞURE Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
AŞURE - AŞURE TarifiAŞURE - AŞURE Tarifi Malzemeler : 250 gr Aşurelik Dövülmüş Buğday (1,5 bardak) 1,5 kahve fincanı Pirinç 30 bardak Su 750 gr TozŞeker 3 bardak Süt 50 gr Kuru Fasulye 50 gr Kuru Bakla 50 gr Nohut 100 gr İç Ceviz 100 gr Kuru Kayısı 150 gr Sultani Üzüm 100 gr İncir 25 gr Beyaz Çam Fıstığı 25 gr Kuş Üzümü 100 gr Tatlı İç Badem 1 kahve fincanı Gül Suyu 1,5 bardak aşurelik buğdayı ve 1,5 kahve fincanı pirinci bir tencereye koyarak, bir gece suda bekletin Fasulye, Nohut, Nohutu da bir gece önceden ıslatmak gerekir Ertesi gün, bu suyu döküp yerine 30 bardak su koyup, buğdaylar iyice yumuşayıncaya kadar 2-3 saat pişirmelidir Daha sonra üstüne, 3 bardak (750 gr) toz şeker, 3 bardak süt katılarak, şeker eriyene kadar karıştırılır İki taşım kaynatılır Bu sütlü ve şekerli buğday suyuna, bir gece önce ıslatılmış ve sonra haşlanmış, nohut, fasulye, bakla, ayıklanmış ve yıkanmış Sultani Üzüm, KuşÜzümü, küçük küçük kesilmiş Kayısı, İncir, Çam Fıstık, kabukları soyulmuş (haşlanarak) badem, küçük parçalara bölünmüş iç ceviz ve bir kahve fincanı gülsuyu katılarak bir taşım kaynatılmalı Tencereyi ateşten alıp hemen kaselere bölmeli Kaselerin üstlerini badem, ceviz, üzüm ve nar ile süsleyebilirsiniz |
|