![]() |
SÜTLÜ GÜLLAÇ TATLISI - SÜTLÜ GÜLLAÇ TATLISI Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SÜTLÜ GÜLLAÇ TATLISI - SÜTLÜ GÜLLAÇ TATLISI TarifiSÜTLÜ GÜLLAÇ TATLISI - SÜTLÜ GÜLLAÇ TATLISI Tarifi Malzemeler : (6 kişi için) 6 yaprak güllaç 200 gr Ceviziçi ½ Kg Toz Şeker 1 Kg Süt Meyva Şekerlemesi yada Hindistan Cevizi Hazırlanışı : Büyük ve yayvan bir tepsiye sütün yarısını koyarak el yakacak sıcaklığa kadar ısıtın ![]() ![]() Güllaç yaprağının bir tanesini ortadan ikiye bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan sütü kaynatıp şekerini koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine isteğe göre meyva şekerlemesi ya da hindistan cevizi tozu ile süslenebilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|