![]() |
ZERDE - ZERDE Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ZERDE - ZERDE TarifiZERDE - ZERDE Tarifi Malzemeler : (4-6 kişi için) 1 çay bardağı kırıksız iyi cins Pirinç 2 su bardağı Toz Şeker 1 yemek kaşığı Nişasta 5 su bardağı Su 1 tutam Safran (çay kaşığının ucunda) 1 tutam Zerdeçal Süslemek İçin Fındık, Fıstık, Kuş Üzümü, Nar Tanesi, Tarçın Tozu, Ağartılmış Badem Hazırlanışı : 5 bardak suyun içine pirinç konur ve yumuşayıncaya kadar haşlanır ![]() ![]() Evvelce suda ıslatılıp, eritilmiş safran, zerdeçal (safran bulunamazsa sadece zerdeçal) haşlanan pirincin üstüne dökülür ![]() ![]() Kaynamakta olan karışıma suda ezilmiş nişasta ilave edilir ![]() ![]() Pişmesi biten zerde servis kaselerine alınır ![]() ![]() Zerdenin fazla koyu olmaması gerekir ![]() ![]() ![]() Arzuya göre üzerine gülsuyu da konabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|