ZERDE - ZERDE Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ZERDE - ZERDE TarifiZERDE - ZERDE Tarifi Malzemeler : (4-6 kişi için) 1 çay bardağı kırıksız iyi cins Pirinç 2 su bardağı Toz Şeker 1 yemek kaşığı Nişasta 5 su bardağı Su 1 tutam Safran (çay kaşığının ucunda) 1 tutam Zerdeçal Süslemek İçin Fındık, Fıstık, Kuş Üzümü, Nar Tanesi, Tarçın Tozu, Ağartılmış Badem Hazırlanışı : 5 bardak suyun içine pirinç konur ve yumuşayıncaya kadar haşlanır Şeker katılıp, kaynatmaya devam edilir![]() Evvelce suda ıslatılıp, eritilmiş safran, zerdeçal (safran bulunamazsa sadece zerdeçal) haşlanan pirincin üstüne dökülür Kaynamaya bırakılır![]() Kaynamakta olan karışıma suda ezilmiş nişasta ilave edilir Kaynatmaya devam edilir![]() Pişmesi biten zerde servis kaselerine alınır Üzeri süs bölümünde verilenlerden arzu edilenlerle süslenir![]() Zerdenin fazla koyu olmaması gerekir Suyunu ve nişastasının ayarını iyi tutturmak gerekir Safran'ın da fazla kullanılmaması lazımdır![]() Arzuya göre üzerine gülsuyu da konabilir
|
|
|
|