![]() |
Lorlu Lokmalar - Lorlu Lokmalar Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lorlu Lokmalar - Lorlu Lokmalar TarifiLorlu Lokmalar - Lorlu Lokmalar Tarifi Malzemeler: Hamur: 125 g tatlı lor 125 g margarin Yarım çay kaşığı tuz 1,5-2 su bardağı un 1 poşet Dr ![]() Üzeri için: 1 yumurta 1 tatlı kaşığı haşhaş 1 tatlı kaşığı susam 1 tatlı kaşığı çörek otu 1 tatlı kaşığı anason Yoğurtlu sos: 350 g (1,5 su bardağı) süzme yoğurt 2 yemek kaşığı mayonez 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet küçük boy kereviz 1 havuç 2 yemek kaşığı limon suyu 2 adet kırmızı biber Hazırlanışı: Hamur: Loru çatal yardımı ile iyice ezin ![]() ![]() ![]() Yumurtayı çırpın ve üzerlerine sürün ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Soğutup üzerlerine birer kürdan batırın ![]() Yoğurtlu sos: Süzme yoğurt, mayonez ve tuzu derin bir kaba alıp karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lorlu lokmaları yoğurtlu sosa batırarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|