Tutmaç Çorbası - Tutmaç Çorbası Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tutmaç Çorbası - Tutmaç Çorbası TarifiTutmaç Çorbası - Tutmaç Çorbası Tarifi Malzemeler: 500 gr Un 1 kg yoğurt 2 baş sarımsak 1 kaşık tereyağı 200 gr Kavurma Yeteri kadar toz biber, nane ve tuz Hazırlanışı: Un biraz su ve tuz ile yoğrulur Hamur kağıt inceliğinde yufkalar halinde açılarak bir bez üzerine tek tek istenilen büyüklükte kesilir Önceden hazırlanmış yoğurda bir miktar su katılarak hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır 5 dakika kaynadıktan sonra kesilmiş olan yufkalar ilave edilir Bir miktar kavurma içine atılarak 15 dakika sonra ateşten indirilir Tavada eritilen tereyağına isteğe göre acı biber, nane konarak ateşte kavrulur Tabaklara konan çorbaya bu sos ilave edilerek servis yapılır |
|