![]() |
Kahve Tarİflerİ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kahve TarİflerİSizde deişik tatlar denemeye bayılırmısınz?Buyrunuz çeşit çeşit kahveler ![]() ![]() ![]() Yayvan bir tepsiye yağlı kağıt serin ve koyu kavrulmuş kahveleri içine dökün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cappuccino hazırlamada esas olan, aslında herkesin kullandığı kendi yöntemidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cappuccino: Köpürtülmüş süt (foamed milk) ile yapılan espressodur - 1 shot espresso, 1 kısım köpüklü süt, 1 kısım köpük içerir ![]() Cappuccino scuro (Koyu cappuccino): Çok kahve, normalden az süt ile hazırlanan cappuccinodur ![]() Cappuccino chiaro (Açık cappuccino): Az kahve, normalden fazla süt ile hazırlanan cappuccinodur ![]() Cappuccino freddo (Buzlu Cappuccino): Buz üzerinde sunulan cappuccinodur ![]() Cappuccino gibi tek shot espresso ile yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gerçekte içine çukulata şurubu ilave edeceğiniz cappucino veya cafee latte� in ta kendisidir ![]() ![]() ![]() Son derece basit olup, espressonuzun üzerine bir yemek kaşığı çırpılmış kremanın yerleştirilmesi ile elde edilir ![]() 10 adet karanfil ½ fincan şeker Bir tutam çubuk tarçın parçaları ¾ fincan %100 Kolombia kahvesi ½ fincan soğuk su ½ fincan koyu krema, çırpılmış Garnitür olarak toz tarçın Karanfil, çubuk tarçın ve kahve otomatik süzme kahve makinasının filtresine konur ![]() ![]() ![]() ![]() Avrupa ve Latin Amerikada yaygın olan bu kahve özellikle yaz aylarının içeceği olup temelde soğuk espressodur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 200ml ![]() 18-22 adet buz (kırılmış) 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı vanilya veya fındık şurubu garnitür olarak çırpılmış krema veya dondurma Buz, kahve, şeker, şurup motorlu bir karıştırıcıda iyice karıştırılır (frappe) yumuşak kıvama gelene kadar) ![]() ![]() ![]() Moka-Java karışımının kullanıldığı bu kahvede sunulan çukulata tadı Moka (Yemen-Al Mukah limanı) kahvesinin içerilmesinden kaynaklanmaktadır ![]() 200 ml ![]() 18-22 adet buz (kırılmış) ¼ fincan çukulata sos 2 yemek kaşigi vanilya veya badem şurubu garnitür olarak çırpılmış krema veya dondurma Buz, kahve, çukulata sos, şurup motorlu bir karıştırıcıda iyice karıştırılır (frappe) yumuşak kivama gelene kadar) ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Sağlam veya önceden buhara tutulmuş bir bardak alın 1 tatlıkaşığı şeker 1 veya 2 çorbakaşığı İrlanda viskisi Siyah kahve Çırpılmış krema Hazırlanışı: Kaşığı bardağın içine daldırıp bardağa sıcak su doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- 8 tatlı kaşığı toz Kolombia kahvesi 325 ml ![]() Kırık buz parçaları 4 çorba kaşığı şeker Hazırlanış: Su ve kahve oranına göre oldukça koyu ve sert olacak kahveyi önce soğuk suda kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- 1 fincan soğuk süt 4 çorbakaşigi kahve şurubu (1 fincan şeker; 1,5 fincan kolombia kahvesi 500ml ![]() 2 tatlı kaşığı çukulata şurubu ½ tatlıkaşığı vanilya şurubu 1,5 fincan kahve dondurması Küçük, kırık buz parçaları Toz tarçın Hazırlanışı: Tarçın dışındaki tüm malzemeyi elektrikli karıştırıcı (blender) ya koyup, 10 saniye karıştırın ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- 6 yemek kaşığı ince çekilmiş kahve ¼ tatlıkaşığı kişniş tozu 4-5 tane yeşil cardamom çırpılmış krema Hazırlanışı: Kahve ve baharatları filtre kahve makinasının filtresine yerleştirip makinayı çalıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- 1 fincan espresso 1 yemek kaşığı karamel sos 1 bardak sıcak az yağlı süt veya soğuk süt (arzuya göre dondurma) Hazırlanışı: Tüm malzeme motorlu bir karıştırıcıda koyu kıvama gelene kadar karıştırılır ![]() -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- İspanyol tarzı bir kahve olup, brendy içerir ![]() Bir fincan koyu kahve Bir adet küp şeker Şekeri ıslatacak kadar brendy Hazırlanışı:Şekeri yemek kaşıgı içine yerleştirip brendy ile iyice ıslanıp dağılmasını sağlayın ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- 15 ml ![]() 15 ml ![]() 1 fincan sıcak süzme kahve çırpılmış krema Hazırlanışı: Likürü kahvenin içine döktükten sonra üzerine bir miktar çırpılmış krema koyup büyük bardaklarda (mug) servis yapın ![]() -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- 30 ml ![]() 1 tatlıkaşığı konyak 1/2 tatlıkaşığı şeker Sıcak, sert süzme kahve 1/4 dilim prtakal Hazırlanışı: Viski konyak ve şekeri kokteyl karıştırıcıda şeker eriyene kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- 120 ml ![]() 20 ml ![]() 20 ml ![]() 1 tatlıkaşığ şeker veya dondurma Çırpılmış krema Hazırlanışı: Arzuya göre biraz çukulata veya vanilya şurubu Tüm malzemeler yukarıdaki sıraya göre yavaşca eklenip, karıştırıldıktan sonra servis yapılır ![]() -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- 2 yemek kaşığı şeker 130 ml ![]() 2 portakal (helezon şeklinde kesilmiş) 10 karanfil tanesi 1-2 tarçın (çubuk) 5 fincan sert, sıcak süzme kahve Hazırlanışı Kahve dışındaki tüm malzemeyi bir cezveye koyup ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- 15 ml ![]() 15 ml ![]() 6 ml ![]() 150 ml ![]() Hazırlanışı: Tüm malzeme sırası ile biribirine katılıp, büyuk kupalarda (mug) servis yapılır ![]() -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- 2/3 fincan iri çekilmiş, koyu kavrulmuş (ancak çok koyu değil-Viyana usulü ) 1 fincan su 1/3 veya 1/2 fincan kahverengi şeker 1 tatlıkaşığı melas (toz haline getirilmemiş şeker) 1 tarçın çubuğu arzuya göre birkaç anason tohumu Hazırlanışı:Şeker, melas ve baharatları su içine koyup kaynattıktan sonra, kahvenin içine karıştırın ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- 1/2 fincan süzme kahve Birkaç buz 1/4 soda veya kola soyulmuş limon dilimi veya dilim portakal Hazırlanışı: Kahveyi buzun üzerine döküp soda veya kolayı ekleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|