![]() |
VİYANA KEKİ / Avusturya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() VİYANA KEKİ / Avusturya MutfağıVİYANA KEKİ / Avusturya Mutfağı ( 6 kişilik ) Malzemeler : 7 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı margarin 15 gr ![]() 3/4 su bardağı + 1 çay kaşığı şeker 1 su bardağı ılık süt 4 yumurta 4 su bardağı un 1 portakalın kabuğu (rendelenmiş) 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm 1/3 su bardağı dövülmüş ceviz 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1 kahve kaşığı tuz Hazırlanışı : 1 tatlı kaşığı margarinle kek kalıbını yağlayın ![]() Mayayı küçük bir kaseye ufalayıp, içine çatalla ezerek 1 çay kaşığı şeker katın ![]() ![]() Kaseyi sıcak ve esintisiz bir yerde 2 saat, hamur bir kat kabarana, yani hemen hemen kalıbı dolduruncaya kadar bekletin ![]() Fırınınızı orta sıcaklığa (180 derece) getirip ısıtın ![]() ![]() Kalıbı fırından alıp bir kenarda 30 dakika beklettikten sonra keki tamamen soğuması için tel ızgaraya çıkartın ![]() Kek tamamen soğuyunca, üstüne pudra şekeri serpip servis edin |
![]() |
![]() |
|