![]() |
Armutlu Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Armutlu KekMalzemeler: 2 adet armut ( mümkünse sert olanlarından) 3 yumurta 1 su bardağı tozşeker yarım su bardağı sıvı yağ yarım su bardağı süt 2,5 su bardağı un yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya Üzerine: 1 Çay kaşığı tarçın iri çekilmiş ceviz içi yada fındık Yapılışı: Çukur bir kasede yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp, köpük köpük oluncaya kadar çırpın ![]() Sıvı yağı ekleyip yarım dakika daha çırpalım ![]() Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip düşük ayarla karıştırın ![]() Kalıbı margarinle yağlayıp kalıbın tabanına un serpelim ![]() ![]() Armutlarıkabuklarını soyup, ikiye bölelim ![]() ![]() ![]() Karşılıklı gelecek şekilde armutları kek hamurunun üzerine dizelim ![]() ![]() Üzerine tarçın, ceviz, fındık ne varsa serpelim ![]() 190 derece ısılı fırında Üzeri kızarana kadar pişirelim ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() *** Keki kalıbın içinde soğutarak çıkardıktan sonra üzerine isterseniz reçel sürebilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|