Sıcak Ramazan Pi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sıcak Ramazan PiSıcak ve çıtır Ramazan pidesi Ramazan denince akla ilk gelen tatlardan biri, ramazan pidesi Fırınların önünde uzayıp giden kuyruklara takılmaktansa gelin, bu ramazan bir değişiklik yapıp buram buram tereyağı kokan çıtır pidenizi evde kendiniz hazırlayın Ramazan pidesi KAÇ KİŞİLİK: 2 HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 1 kg un 50 gr maya 1 kahve fincanı ılık su 100 gr tereyağı 15 çorba kaşığı yoğurt 15 su bardağı su Yeterince tuz 1 çay kaşığı tozşeker 1 kahve fincanı sıvıyağ 15 çorba kaşığı çörekotu Mayayı 1 fincan ılık suda eriyinceye kadar karıştırıp bekletin Tereyağını eritip ılıtın Unu hamur yoğurma kabına alıp mayalı su, eritilmiş tereyağı, sıvıyağtuz ve şekeri ilave edip karıştırın Suyu azar azar unlu karışıma yedirip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamuru iki eşit parçaya bölüp top şekli verin Üzerlerine bıçağın ucu ile hafif derin kesilmiş bir artı işareti yapıp 5 dakika dinlendirin Hamurları un serpilmiş zemine alıp merdane ile inceltin ve yuvarlak pide şeklinde açın Pidelerin üzerini kaşığın sapı ile baklava biçiminde çizin Yoğurdu çırpıp fırçayla pidelerin tüm yüzeyini kaplayacak şekilde sürün Hamurların üzerine çörekotu serpip nemli bezle örtün ve oda ısısında 30 dakika bekletin Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Ilınınca dilimleyip servis yapın (Alındır) |
|