pratik lahmacun |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
pratik lahmacunMalzemeler * 2 adet yufka * 100 gram kıyma * 1 adet domates * 1 adet soğan * 1 adet kırmızı dolmalık biber * 1 diş sarımsak * 1/4 demet maydanoz Hazırlanışı 1 Kıyma dışındaki bütün malzemeler robottan geçirilip, ince hale getirilir 2 robottan geçirilen malzemelerle kıyma iyice karıştırılıp, yoğurulur 3 Yufkalar ortadan ikiye katlanır 4 Çeyrek daire oluşacak şekilde ikiye kesilir (Bu şekilde elimizde ikiye katlanmış iki yarım yufka olur) 5 Bir kere daha ortadan katlayıp daha küçük, üçgen şeklinde, dört adet yufkadan taban elde etmiş olacağız 6 Şekil verdiğimiz yufkalar tepsiye alınır 7 Hazırlanan iç üzerlerine konulur 8 Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirildikten sonra servis edebilirsiniz |
|