Floransa Usulü Yumurta |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Floransa Usulü YumurtaFloransa Usulü Yumurta Malzemeler 500 gr ıspanak 1 yemek kaşığı tereyağı 1,5 bardak morney sos 50 gr kaşar peyniri 6 adet yumurta 1 lt su 1 yemek kaşığı tuz 1/ 2 kahve fincanı sirke Hazırlanışı 1 Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra, üzerine biraz tuz serperek kısık ateşte 5-10 dakika haşlayın Suyunu süzüp üzerine eritilmiş tereyağ gezdirin 2 Haşlanmış ıspanağı, fırına dayanıklı bir cam tabağın içine döşeyin Üzerine poşe yumurtaları sıralayın Morney sosu yayıp kaşarpeyniri serpin Üstten ısı verilmiş fırında pembe renkte kızartın Morney sosun ölçüsü ve yapılışı: 1,5 yemek kaşığı unla 1,5 yemek kaşığı tereyağı veya margarini hafifçe kavurun 1,5 bardak süt koyup karıştırarak pişirin İçine biraz tuz, karabiber, 2 yumurta sarısı ve 1/ 2 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri katın __________________ |
|