> Ahududu Soslu Cheescake |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Ahududu Soslu CheescakeAlt taban için Bir paket çifte kavrulmuş bisküvi 50 gr tereyağı yine kuşburnu marmeladı yada farklı bir marmelat kıvama göre ekliyoruz Üst taban için 500 gr krem peynir 2 su bardağı toz şeker 100 ml krema 3 damla portakal yağı (isteye bağlı) 1 çay kaşığı badem aroması (isteye bağlı) 3 yumurta 3 çorba kaşığı un (tepeleme) Ahududu sosu Hazırlanışı Fırınımızı 140 derecede ısıtıyoruz Bisküvileri rondodan geçirip oda ısısındaki margarin ve marmelatla hamur halini alacak şekilde yoğuruyoruz , yağlı kağıt serdiğimiz 20-22 cm lik kelepçeli kalıbımıza hazırladığımız bisküvi tabanını el yardımıyla yayıyoruz ve buz dolabına kaldırıyoruz Krem peyniri 2 bardak şekerle pürüssüz hale gelecek şekilde çırpıyoruz, krema ve aromalarımızı ekliyoruz yine çırpıyoruz en son yumurta ve unu da ekliyoruz ama fazla çırpmadan karışmalarını sağlıyoruz Buzdolabından çıkardığımız bisküvili tabanımıza döküp140 derecelik fırınımızda 70-80 dk arası pişiriyoruzSoğuduktan sonra ahududu sosumuzu hazırlayıp ılınmış halde üzerine döküyoruz |
|