> Krem Peynirli Cheescake |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Krem Peynirli CheescakeMalzemeler: Alt taban için; 1 paket eti burçak bisküvi 50 gr tereyağı (margarin) 1 çorba kaşığı kuşburnu marmeladı(isteye bağlı, miktarıda isteye ve kıvama göre artırabilirsiniz) Üst karışım için; 3 yumurta 500 gr krem peynir 1paket süt kreması 1 çay kaşığı badem aroması 1su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı toz şeker 2 kaşık un Hazırlanışı: Öncelikle alt tabanımızı hazırlıyoruz: robottan geçirilmiş eti burçak bisküvilerini oda ısısındaki tereyağı ve kuşburnu marmeladıyla hamur haline getiriyorsunuz, farklı bir marmelat kullanabilirsiniz hatta hiç kullanmayabilirsiniz bile, 20/18 cm kek kalıbına altına yağlı kağıt serip ellerimiz yardımıyla yayıyoruz Buzdolabına kaldırıyoruz, tabanımız dolapta sertleşirken bizde üst karışımı hazırlıyoruz ama önce fırınımızı 140 derecede ısıtıyoruz Krem peynir ve pudra şekerini iyice karışaçak şekilde karıştırıyoruz, daha sonra süt kremasını ilave edip tekrar karıştırıp yumurta sarılarını , badem aromasını ve unu da ilave ediyoruz ama fazla çırpmıyoruz Başka bir kapta yumurta aklarını ve toz şekeri kar haline gelene kadar çırpıyoruz ve diğer karışımla çırpmadan tahta kaşık yada spatula yardımıyla yumurtalarımızı söndürmemeye çalışarak birbirine yediriyoruz Bu karışımı dolaptaki tabanın üzerine döküp fırına veriyoruz 140 derecede ısıttığımız fırınımızda 60-70 dk pişiriyoruz En az 2-3 saat ,tercihen bir gece dolapta bekledikten sonra ister çikolata sosuyla isterse ahududu yada karamel sosu veya farklı bir sosla servis edebilirsiniz |
|