Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, cenova, sosu

> Cenova Sosu

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Cenova Sosu



MALZEMELER;

1/2 Su Bardağı Balık Suyu
1 Kereviz (doğranmış)
400 gr Kırmızı Şarap (2 su bardağı)
200 gr Dömi-glas sos (1 su bardağı)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
Baharat torbası:
4 Sap Maydanoz
1 Sap Kekik Otu
1 Defne Yaprağı


HAZIRLANIŞI;

Cenova sosu balıklar için (özellikle alabalık için) kullanılan klasik bir sosturAslında Bordo Şarabı, baharat, mantar, arpacık soğanı, et suyu ve birkaç çorba kaşığı dana salçası ile hazırlanırAşağıda verilen tarif aslından daha ekonomiktir
Orta boy derince bir kapta, orta ateşte tereyağı eritiniz Köpükleri çökünce, soğan, havuç, kereviz ve baharat torbasını ekleyiniz Tencerenin kapağını kapatıp ateşi hafiflettikten sonra, arasıra karıştırarak 15 dakika pişiriniz Balık suyunu ekleyip gene arasıra karıştırarak 5 dakika pişiriniz Şarabı, dömi-glas sosu, tuzu ve biberi de ekledikten sonra, sos yarıya inene kadar ağır ağır kaynatınız Kabı ateşten alınız Sosu ılıtılmış sosluğa boşaltıp servis edinız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.