Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, kaygana, kaymaklı

> Kaymaklı Kaygana

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Kaymaklı Kaygana



Malzemeler:

9 adet yumurta
1 çay bardağı nişasta (buğday)
Yarım çay kaşığı yuz
150 gr tereyağı

Şerbeti için:

1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

İçi için:

Yeteri kadar kaymak

Yapımı:

Yumurtalar şeklini kaybedene kadar çırpıldıktan sonra tuz ve nişasta eklenir Pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır Tavaya tereyağı konur kaşıkla, karışım çay tabağı çapında dökülür, iki yüzü pembe renkte kızartılır Kaynatılmış şerbetin içine atılır,yaklaşık 15 dakika şerbette tutulur Daha sonra kenarlı bir tepsiye dizilir Kayganaların üzerlerine birer parça kaymak konur Üzerine ikinci şerbette tutulmuş kayganalar konarak kapatılır Şerbet arttıysa üzerine gezdirilir 1 saat sonra servise sunulabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.