![]() |
> Pastırmalı Tarak Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Pastırmalı Tarak KebabıMALZEMELER 500 gr dondurulmuş veya taze tarak, ikiye bölünmüş 150 ml tavuk suyu Tuz ve karabiber 3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz 1 diş sarımsak, iyice doğranmış 10 ince dilim çemensiz pastırma 40 gr tereyağı, eritilmiş 4 limon parçası, süslemek için HAZIRLANIŞI Ayıklanmış tarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin ![]() ![]() Orta ateşte bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsağı karıştırın ![]() ![]() Izgarayı yüksek ateşte ısıtın ![]() Tarak ve pastırma dilimlerini şişlere geçirin ![]() Şişleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiş tereyağını sürün ![]() ![]() Servis tabağına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın ![]() ALTERNATİF: Bu kebabı tarak yerine iri karides ile yapabilirsiniz ![]() ![]() SERViS ÖNERiLERi: Karışık yeşil salata veya sade ya da bademli pilavla servis yapın |
![]() |
![]() |
|