Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, kağıt, kebabı, kuzu

Kuzu EtLi kağıt Kebabı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu EtLi kağıt Kebabı



malzemeler:


2 yemek kasigi sivi yag veya 2 yemek kasigi tereyag

1,5 kilo kusbasi kuzu eti

4 adet orta boy havuc soyulmus ve kup kup kesilmis

4 adet orta boy patates soyulmus ve kup kup kesilmis

500 gr konserve bezelye

2 yemek kasigi domates salcasi

1 tatli kasigi biber salcasi

20 cm *18 cm kesilmis yagli kagit parcalari

Dilediginiz kadar tuz

2 silme tatli kasigi karabiber

1 cay kasigi kirmizi biber

hazırlanması:


Kusbasi kuzu etlerini yagla birlikte etler iyice yumusayincaya kadar,once orta daha sonra kisik ateste pisirinBu sure tencerenize ve etinize gore degisebilir ama ben catal battigi zaman lif lif olan sekilde sevdigim icin 1 saatten fazla pisirdimEtiniz pistikten sonra domates salcanizi,karabiberinizi, tuzunuzu,kirmizi biberinizi ekleyinIsterseniz bu noktada bir tatli kasigi biber salcasini da katin,tadi daha zenginlestirmis olursunuz


Havuclari ekleyin ve onlar biraz yumusadiktan sonra once patatesleri ekleyip biraz yumusattiktan sonra en son bezelyeleri ekleyin ve tencerenizin kapagini kapatik kisik ateste pisirmeye devam edinBu arada yemeginizin suyunu surekli kontrol edin,benim etim cok su verdigi icin ben ayrica su eklemedim ama sizin etiniz su vermezse biraz sicak su eklemeniz gerekebilir


Butun bunlari yaparken onceden hazirladiginiz yagli kagitlari eger bir kitabin icinde tutarsaniz siz isinizi yaparken kivrilmalarini onlemis olursunuz Serdiginiz her yagli yagli kagit parcasinin icine yaklasik 3-4 yemek kasigi etli sebzeli karisimdan koyup resimlerdeki gibi katlayın (Ben mandallari fotografi cekmek icin kullandim,siz o asamayi kolayca gecebilirsiniz,mandala gerek yok)


Hepsini katladiktan sonra firin tepsinize dizin ,tencerede kalan et suyunu kagit kebaplarinizin arasina gezdirin ve onceden 180 derece isittiginiz firinda servis yapmadan once yaklasik 15-20 dakika daha pisirinBu sure icerisinde firinin kapagini acmayin,pistikten sonra da firinin kapagini kapatmayin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.