![]() |
Kuzu EtLi kağıt Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu EtLi kağıt Kebabımalzemeler: 2 yemek kasigi sivi yag veya 2 yemek kasigi tereyag 1,5 kilo kusbasi kuzu eti 4 adet orta boy havuc soyulmus ve kup kup kesilmis 4 adet orta boy patates soyulmus ve kup kup kesilmis 500 gr konserve bezelye 2 yemek kasigi domates salcasi 1 tatli kasigi biber salcasi 20 cm *18 cm kesilmis yagli kagit parcalari Dilediginiz kadar tuz 2 silme tatli kasigi karabiber 1 cay kasigi kirmizi biber hazırlanması: Kusbasi kuzu etlerini yagla birlikte etler iyice yumusayincaya kadar,once orta daha sonra kisik ateste pisirin ![]() ![]() ![]() ![]() Havuclari ekleyin ve onlar biraz yumusadiktan sonra once patatesleri ekleyip biraz yumusattiktan sonra en son bezelyeleri ekleyin ve tencerenizin kapagini kapatik kisik ateste pisirmeye devam edin ![]() ![]() Butun bunlari yaparken onceden hazirladiginiz yagli kagitlari eger bir kitabin icinde tutarsaniz siz isinizi yaparken kivrilmalarini onlemis olursunuz ![]() ![]() ![]() Hepsini katladiktan sonra firin tepsinize dizin ,tencerede kalan et suyunu kagit kebaplarinizin arasina gezdirin ve onceden 180 derece isittiginiz firinda servis yapmadan once yaklasik 15-20 dakika daha pisirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|