Haşlama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşlamamalzemeler: 2kg kemikli et (gerdan/kol veya but olabilir) 2 baş kuru soğan 1,5 tatlı kaşığı tuz 1,5 litre soğuk su hazırlanması: eti kasabınıza parçalatıp haşlamalık olarak hazırlatın etleri soğuk suyla yıkayıp sularını süzdürün, derin bir tencereye alın (vaktiniz varsa normal yoksa düdüklü tencereye koyun ) 2 baş kuru soğanı soyup bütün olarak etlerin yanına koyun 1,5 litre soğuk suyu ilave edin (su etlerle yüze yüz olacak ) tencereyi kapağı aralık olarak yüksek ateşe oturtun kaynamaya başladıktan sonra altını kısın (kısık ateşte et suyunun rengi koyulaşıyor, yüksek ateşte et hemen kaynamaya başlayınca etin suyu daha berrak oluyor ) tencerenin üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alın eğer düdüklü tencere ise et pişirme ayarına getirip 15-20 dakika kadar pişirin normal tencere ise altını kısıp kapağı hafif aralık bırakın taşmaması için arada kontrol ederek yaklaşık 1 saat pişirin piştikten sonra tuzunu ilave edip pilav eşliğinde sıcak servis yapın et suyuna 1-2 damla limon suyu damlatılırsa daha lezzetli olur
|
|
|
|