![]() |
Çiğ Börek (Eskişehir) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çiğ Börek (Eskişehir)Çiğ Börek (Eskişehir) Malzemeler : 4 su bardağı un Bir tatlı kaşığı (silme) tuz Su (hamuru için aldığı kadar) 250 kg kıyma 1 adet soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığından biraz az karabiber Yarım çay bardak su Hazırlanışı : Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır ![]() ![]() Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır ![]() ![]() Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|