Bakar Patates |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bakar PatatesBekar Patates Mutfak : Türk Kategori : Sebze Yemekleri Zorluk : Sure : Malzemeler 4 adet haşlanmış patates 1 adet haşlanmış havuç 1 kase yoğurt 1 kaşık mayonez 1 tatlı kaşığı domates salçası 4 diş sarımsak tuz, 2 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı dövülmüş pul biber 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvıyağ Bir tutam maydanoz Haşlanmış patatesler ile havuç sıcak sıcak soyulur ve salata yapar gibi doğranır Tuzlanarak derin bir servis tabağına yerleştirilir Yoğurt, mayonez ve tuzla dövülmüş sarımsak iyice karıştırılır Bu karışıma nane ve pul biber eklenerek patates ve havuçların üzerine dökülür, fakat karıştırılmaz Diğer yanda eritilen yağın içine sıvıyağ ve salça konarak pişirilir Yoğurtlu karışımın üzerine şekilli olarak kaşıkla dökülür Maydanozla süslenip hemen servis yapılır Afiyet Olsun ! |
|
|
|