Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
limon, parfe, tarifi

LİMON PARFE Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

LİMON PARFE Tarifi



Malzemeler


1 BARDAK SICAK SU

200 GR KREM ŞANTİ

3 ADET YUMURTA

5 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER

1/2 PAKET LİMONLU JÖLE

1 LİMON







Yapılışı


YARIM PAKET JÖLEYİ 1 BARDAK SICAK SUDA TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRMAK SURETİYLE İYİCE ERİTİNBEYAZLARINDAN AYIRDIĞINIZ 3 YUMURTANIN SARISINI 1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKERLE KISIK ATEŞTE KARIŞTIRARAK 5 DK PİŞİRİN VE SOĞUDUKTAN SONRA JÖLEYE EKLEYİNELİNİZDEKİ LİMONUN SUYUNU VE KABUĞUNUN RENDESİNİ DE İLAVE ETTİKTEN SONRA BUZDOLABINDA SOĞUMAYA BIRAKIN20 DK KADAR SONRA BOZA KIVAMINA GELİNCE DOLAPTAN ÇIKARIP KREM ŞANTİYLE KARIŞTIRINKAR GİBİ OLUNCAYA DEK ÇIRPILMIŞ 3 YUMURTANIN BEYAZINI EKLEYİP TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRDIKTAN SONRA YENİDEN BUZDOLABINDA BEKLETİNYETERLİ ÖLÇÜDE DONMASI İÇİN EN AZ 8 SAAT DOLAPTA BEKLEMELİDİRSERVİS YAPMADAN ÖNCE KABIYLA BİRLİKTE SICAK SUYA BATIRIP GEVŞEMESİNİ SAĞLAYIN VE DÜZ BİR TABAĞA TERS ÇEVİRİNDİLİMLER HALİNDE KESİP SERVİS YAPIN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.