Pasta Akdenizli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta AkdenizliPasta Akdenizli 1 adet hazır kek (kakaolu veya sade) 1 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı neskafe 1 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 1/2 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket labne peynir 2 yemek kaşığı kakao Yapılışı: önce hazır kekimizi (veya kendinizin hazırladığı bir pandispanya da olabilir) ortadan ikiye bölelim Öte yandan; sıcak su, şeker ve neskafeyi bir kasenin içinde, şeker iyice eriyinceye dek kanştıralım Şimdi bu sosla iki parça kekin her tarafını iyice ıslatalım Bir taraftan da, ufak bir tencereye; süt, un, toz şeker ve vanilyayı aktarıp, orta ateşin üzerine oturtalım Sürekli karıştırarak, koyu muhallebi kıvamına gelinceye dek bu kremayı pişirelim Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alalım ve ılınmaya bırakalım Ilınan kremanın içine labne peyniri ekleyip, mikserle 1-2 dakika kadar çırpalım Şimdi de bu kremayı kekin arasına, üstüne ve etrafına düzgünce sürelim En sonunda da keke, kakao serpiştirip, varsa çikolata drajeleriyle süsleyip, buzdolabına koyalım En az 3-4 saat bekletip, daha sonra dilimleyip, servise sunalım
|
|
|
|