Hurmalı Baklava Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hurmalı Baklava TarifiMalzemeler 5 adet milföy hamuru 250 gr hurma100 gr ceviz2 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su 1 yumurta sarısı Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 4 Tarifi Yazdır Yapılışı Milföy hamurlarını 4 eşit kare parçaya bölün Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, cevizle birlikte robotta çekin Her milföy parçasının üzerine birer tatlı kaşığı hurmalı iç koyup, bohça şeklinde kapatın Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180°C fırında kızartın Toz şekerle suyu kaynatıp şurup hazırlayın Soğutun Fırından çıkan tatlının üzerine döküp soğuyunca servis yapın
|
|
|
|