![]() |
Muzlu Sütlaç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muzlu Sütlaç TarifiMalzemeler 1 kg süt 1 kahve fincanı pirinç 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 adet muz 1 adet yumurta 1/2 yemek kaşığı pirinç unu Süslemek için 1 adet muz Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 1 Tarifi Yazdır Yapılışı 8 kişilik Hazırlama süresi 15 dakika Pişirme süresi 60 dakika Öncelikle, pirinçleri 1 su bardağı suyla tencereye alıp 10-15 dakika kadar pişirin Pirinçler uzayınca sütü ekleyip kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 30 dakika daha kaynatmaya devam edin ![]() ![]() Öte yandan, muzları soyup, çatalla püre haline getirin ve vanilyayı, yumurtayı ve pirinç ununu ekleyerek iyice karıştırın ![]() ![]() 5 dakika sonra ateşten alıp sıcakken kaselere paylaştırın ![]() Üzerlerini servise sunmadan hemen önce muz dilimleriyle süsleyin (muzun kararmaması için süslemeyi sona bırakıyoruz) ![]() |
![]() |
![]() |
|