![]() |
Lalanga Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lalanga TarifiMalzemeler 2 bardak Un 3 adet Yumurta Su 1 tutam Tuz 1 bardak Sivi Yağ ŞURUBU İÇİN: 3 su bardağı Şeker, 1 tatlı kaşığı Limon Suyu, 1,5 su bardağı Su Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 4 Tarifi Yazdır Yapılışı Un, 3 yumurta, tuz ve yeteri kadar su ile lokma hamurundan daha sulu, boza kıvamında bir hamur yapılır ![]() ![]() Bu arada şeker ve su bir tencerede karıştırılarak kaynatılır ![]() ![]() Tavada ayçiçek yağında, hamur kaşık kaşık dökülerek her iki tarafı sırasıyla kızartılır ![]() Yağı süzülür ve hazırlanmış şerbetin içine atılır ![]() Servis yapılırken üstüne ceviz içi ve kaymak konabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|