İrmik Helvası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmik Helvası TarifiMalzemeler 250 gr irmik 100 gr beyaz fıstık 175 gr margarin Üzerine : 1 su bardağı tozşeker Şerbeti için : 1 Su bardağı tozşeker, 3 5 Su bardağı sütTarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 5 Tarifi Yazdır Yapılışı * Şerbet malzemelerini karıştırıp 2 dakika kaynatın * İrmiği, fıstığı ve yağı bir tencereye koyun, ağır ateşte tencerenin kenarlarına bulaştırmadan devamlı kevgirle karıştırarak altın sarısı gibi kızartın * Şurubunu kaynar olarak üzerine dökün ve bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp ağır ateşte 15 dakika pişirin * Üzeri için verilen tozşekeri ilave edip bir kere karıştırdıktan sonra ateşten alın * 15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın |
|
|
|