Elmalı Baklava Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Baklava TarifiMalzemeler 300 gr Un2 ad Elma200 gr Nişasta1 ad Limon300 gr Tereyağı,1 tatlı kaşığı Tarçın 1 tatlı kaşığı Yeşil fıstık (çekilmiş) 1 ad Yumurta1 su bardağı Süt Şurubu : 1 kg Su,1 kg Şeker, 1/2Limon (birlikte kaynatılır)Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 0 Tarifi Yazdır Yapılışı Un mermere elenip, ortası havuz gibi açılıp, içine tuz, yumurta, süt ile yoğrularak 30 dk dinlendirilir Dinlenen hamur iyice yoğurulup yuvarlak şeklinde 6 parçaya bölünür ve tekrar 30 dk dinlenmeye bırakılır Daha sonra nişasta ile incecik açılır Önceden yağlanmış tepsiye yufkaların yarısı döşenir Rendelenmiş elmalar, suyu sıkılarak yufkaların üzerine yayılır ve üzerine tarçın serpilir Kalan yufkalar da üzerine döşenerek baklava şeklinde kesilir Eritilmiş tereyağı üzerine dökülüp orta ateşte fırında 45 dk pişirilir Fırından çıktıktan sonra yağı süzdürülüp hazırlanan şurubu sıcak şekilde üzerine dökülüp, soğuyunca servis edilir
|
|
|
|