06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadin Budu KÖfte
Malzeme:
Yarım kg ince çekilmiş yağsız kıyma,
1 çay bardağı pirinç,
1 adet soğan,
2 fincan un,
4 yumurta,
tuz,
karabiber,
1 demet maydanoz,
2 çay bardağı sıvıyağ,
Tarif:
Soğanı rendeleyin Kıymanın yarısını bir tavaya konarak soğan ile birlikte kavurun İnce kıyılmış yarım demet maydanoz, 5 dakika haşlanıp suyu süzülmüş pirinç, bir yumurtanın sarısı, tuz ve biber ekleyerek 10 dakika kadar iyice yoğurun Hazırladığınız harçtan yassı veya oval biçimde köfteler yapın Yumurtaları derince bir kapta iyice çırpın Köfteleri önce una daha sonra da çırpılan yumurtalara bulayıp kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızartın Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağlarını alın ve sıcak olarak servis yapın
|
|
|