06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balikli Pay
BALIKLI PAY
Malzeme:
1 kg beyaz etli balık filetosu,
1 adet yumurta,
125 gr tereyağı,
2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık,
2 tatlı kaşığı kuş üzümü,
250 gr un,
3 çorba kaşığı tereyağı,
tuz,
kara biber,
Tarif:
Balık filetosunu irice kuşbaşı doğrayın Tuz ve karabiberle karıştırın Kuş üzümünü ayıklayıp, şişinceye kadar ılık suda bekletip suyunu süzün Tereyağını genişçe bir tavada eritin Balıkları ekleyip, zedelemeden bir kevgirle arada bir çevirerek birkaç dakika pişirin Bu arada kuş üzümü ve fıstığı da ilave edin Fıstıklar sararıp balıklar pişmeye yüz tutunca tavayı ateşten alın Fazla yağını süzüp, bir kenarda bekletin
Una tuz ve 3 çorba kaşığı tereyağı katıp, avucunuzun içiyle ovarak iyice yedirin Kumlu bir doku elde edinceye kadar bu işleme devam edin Karışımın ortasını havuz biçiminde açıp çırpılmış yumurtayı koyun Unu yavaş yavaş yumurtaya yedirin Hamuru iyice yoğurun Nemli bir beze sarıp, yarım saat kadar dinlendirin Dinlendirme işleminden sonra hamuru yarım santimetre kalınlığında açıp, büyükçe bir tart kalıbının içine döşeyin Kenardan taşan kısımları, bıçağın tersiyle kesin Pişerken hamurun kabarmaması için, hamuru en az beş altı yerinden çatalla delin Hazırladığınız balıklı harcı tart kalıbının içine doldurun Kalıptan taşan hamuru yeniden elde biraz yoğurup aynı kalınlıkta açıp, tart kalıbının üzerine döşeyin Balıklı payı, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verip, hamur iyice kızarıncaya kadar pişirin Bu sürenin sonunda payı fırından çıkarın ve servis yapın
|
|
|