Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dalyan, köfte

Dalyan KÖfte

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dalyan KÖfte



DALYAN KÖFTE

Malzeme:

1 kg kıyma,
5 dilim bayat ekmek,
2 adet soğan,
1 demet maydanoz,
1 adet yumurta,
1 yemek kaşığı salça,
karabiber,
kimyon,
tuz,
Tarif:

Kıymanın içine rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, baharatlar ve tuz ekleyip iyice özleşinceye kadar yoğurun Köfte hamuruna ellerinizle ekmek hamuru şekli verip, yağlı bir kağıda sararak yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin 1 saat kadar fırında pişirin Bu sürenin sonunda köfteyi fırından alıp yağlı kağıdı çıkarın, üzerine biraz suyla açılmış salçayı sürüp üzeri kızarıncaya kadar bir müddet daha fırında pişirin Dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.