Hamsİ KuŞu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsİ KuŞuHAMSİ KUŞU Malzeme: 500 gr hamsi, 1 çay fincanı mısır veya buğday unu, 3 adet yumurta, 2 adet soğan, 2 su bardağı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı kuru nane, Tarif: Hamsiler temizlenip, yıkanır Kılçıkları temizlenerek küçük küçük doğranır Doğranan hamsiler biraz genişçe bir kaba alınır Üzerine yumurtalar kırılır Rendelenmiş soğan, un, maydanoz, tuz ve nane ilave edilir Bütün malzeme hamur haline gelinceye kadar karıştırılır Elde edilen karışımdan orta boyda köfteler hazırlanır Zeytinyağında kızartılarak sıcak olarak servis yapılır
|
|
|
|